Direktlänk till inlägg 7 juli 2015

OPROFFSIG SJUKSKÖTERSKA PÅ VÅRDCENTRALEN....

Av cija - 7 juli 2015 15:48

När man har sin ettårskoll på onkologen efter en cancerbehandling när man bor i Skåne så är man sedan liksom "utkastad/avslutad" därifrån och ska till sin VC för vidare uppföljning.
Jag har visserligen ff behandling kvar fram till september men det är ändå lagom att komma över till vårdcentralen nu.

Jag är nu sjukskriven till 16 augusti och därefter är det ju mitt hopp att jag ska kunna börja arbetspröva och successivt komma upp i arbetstakt. Detta ser jag så mycket fram emot...trots gårdagens besked på gyn!

Ringer min vårdcentral för att jag tänker att nu vill jag vara ute i god tid med att boka tid.
Jag berättar om onkologen, att de ska få remiss från dem o att jag liksom ska komma över till dem för fortsatt sjukskrivning o mediciner och att jag nu är ute i god tid för att få en tid.

Då blir jag i princip UTSKÄLLD!!!!!

Sköterskan som svarar talar om att de inte har schema så långt fram o 2 veckor in i augusti är det enbart akuttider som gäller.
Jaha, då kan jag alltså inte få tid förrän min sjukskrivning gått ut?
Jo jag kan ringa om en vecka.....men jag förstår inte. Det finns inga tider till min läkare förrän efter 17 augusti.....blir där tider för att jag ringer om en vecka???? Fick inget svar på detta.
Hon vräker ur sig att jag kan inte komma dit där och få sjukskrivning utan att läkaren får träffa mig.
Men jag ringer ju för att få en tid till just ....läkaren!!!

Då säger hon i vassa ordalag att de måste ha en remiss eller något.
Jag upprepar att onkologen kommer att skicka pappret såklart o troligen är det redan gjort också!!!

Då skäller hon på mig o anser att onkologen är oansvariga som struntar i sina patienter som de har vårdat och att detta inte är klokt enligt henne!! Jag får veta att hon inte förstår hur onkologen bara kan släppa sina patienter när de haft hand om dem i 1 års tid!
Varför säger hon detta till mig som är patient?????? tänker jag.

Jag säger att jag skulle ju varit åter i jobb nu om jag inte haft så grymma biverkningar och så ber jag om ursäkt för att har fått såna biverkningar!!!

Jag säger "ska jag ringa onkologen då och få tid där istället?"...ja de tyckte hon. Jag sa då säger jag att du tycker de är oansvariga. Det var ok enligt henne att säga detta.

Hon menar på att de måste få in remiss från onkologen först vilket jag förstår men jag har sagt till henne ju att den kommer och jag är bara ute i god tid med att få tid till min läkare!!

Jag känner hur ledsen jag blir, tårarna forsar och jag säger att vi kan avsluta detta samtal för de ger liksom inget och att det är bättre att jag byter vårdcentral så slipper de en sån som behöver sjukskrivning, fortsatt behandling o mediciner från deras vårdcentral.

Men då menar hon på attt oooonhej jag behöver inte lägga på men jag tackar för mig och lägger på för jag känner att vi kommer ingen vart i samtalet.
Troligen skriver hon nåt i journalen om hur hemsk jag är.....orkar inte bry mig just nu


Jag blev genomledsen....

Blir man så här illa bemött efter man haft cancer o ska tbx in i arbetslivet så fattar jag varför folk brakar ihop fullständigt!!!!

 
 
Life of Johanna

Life of Johanna

8 juli 2015 17:27

Åh fy vilket tråkigt bemötande du fick av sjuksköterksan! :(

http://lifeofjohanna.se

cija

8 juli 2015 20:38

Ja det fick jag verkligen.:(
Jag brukar ha överseende med mycket men här gick min gräns verkligen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cija - 9 december 2016 09:00

Att avhysa någon är inte så kul men i detta fall är det tyvärr ett måste. Fick ett bryt på sjukhuset när jag skulle ha mina cellgifter. Slutade med att personal kom på plats.  Vi pratade igenom det och jag drog i stora drag om allt som hänt. Dock v...

Av cija - 8 december 2016 21:30


Träffa läkaren för några dagar sedan. Hjälper inte detta cellgift är det hejdå!      Jag är i för dåligt skick för att gå på nästa! Han räknar med 2 ggr av nästa sort så stryker jag med av biverkningarna för de är så starka i den! I den jag h...

Av cija - 30 november 2016 20:20


Kom till slut hem från sjukhuset. Asih kom samma dag och besökte mig. Berättade vad de kunde bistå med. Jag var lite misstänksam men nu har det gått en tid och jag har fått mer insikt i vad de kan göra för mig! Var pigg när jag kom hem. Kände mig j...

Av cija - 12 november 2016 19:59

Fick senaste cytostatikan förra tisdagen. Fick den intravenöst....dvs genom venporten. Dagen efter var jag konstig i kroppen, hade lite ontöverallt men jag reagerade inte direkt. 2 dagar senare hade jag 39,1 i temp. Åkte till akuten och det såg u...

Av cija - 5 november 2016 16:17

När jag och maken var på vår planerade resa i Spanien så passade min bror, hans fru och min ena son på att fylla år. Men nu kom vi hem lite tidigare än beräknat så sonen fyllde år någon dag senare. Men då hade vi redan bokat in kalas helgen efter...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate

Besöksstatistik


Skapa flashcards