Direktlänk till inlägg 7 december 2015

FÖRSTA LÅNGA BILTUREN PÅ EGEN HAND

Av cija - 7 december 2015 18:58

Tog mig på egen hand, med bil, in till Kristianstad idag.   

Första gången på lääääänge (typ 1.5 år) som jag körde så långt....inte kört så långt innan sedan jag fick cancerdiagnosen.
Nervös var jag men det gick rätt hyffsat faktiskt. Lite stolt blev jag!  

Väl framme så insåg jag att det INTE var så lämpligt för mig att köra inne i centrum (för mycket gasa/bromsa) så jag beslöt mig för att parkera en bit utanför.
Man tänker ju på sina medmänniskor så de inte ska bli överkörda av mig!

Nehepp, där var det ju fullt.   
Kör vidare och närmar mig det där centrumet där alla vägar verkar ha enkelriktat åt alla håll!!  
Får så smått panik där och ser en skylt "Yllan"...ja men det namnet kände jag igen...där svängde jag in......hittar till slut en parkering och krånglar mig ur min bil.... glor mig omkring, ringer min make o säger "Jag vet inte var jag är".   


Han frågar om jag kört över en å.....
VA??? Vaddå Å???? Har inte sett nån Å!!!   

Han frågar om jag är vid arenan.....jag står som en fågelholk   och säger "här finns ingen arena, bara en ful grå byggnad i plåt och så är här en skorsten och så står det nog Bong därborta(som om han kunde se genom telefonen)!!
Han blir inte klok på var jag är och jag muttrar "och du säger att du har bott i Kristianstad och vet inte var Bong finns"!

 

Vi lägger på luren och jag beslutar mig för att gå så rak väg som möjligt! För säkerhets skull så tar jag ett par foto också för ifall jag går vilse så kan jag ju alltid fråga någon: -"känner du till var den byggnaden är"?! Supersmart att ha mobil med kamera så jag kan hitta tillbaka till min bil   


Går ner mot stan, jag och min rollator! Lyckas rulla rakt på ett litet järnvägsspår a la bebismodell. Där tog den rullningen slut och jag landade som en padda över rollatorn.  Förbannade både spår, mig själv o rollatorn en stund innan jag fnös och knatade vidare.

Jaha, där står ju "arena" på den där superfula gråa plåtbyggnaden....ok.....en liten bit bort så kom jag till en å och där skulle jag gå över.
Aha, där är den där å:n han pratade om.
Sen var det rakt.....rakt...och inga svängar....och däääär kom jag till det där rådhuset.   

Intalar mig att jag fått en perfekt lagom promenad!
In i rådhuset, fick en snygg namnlapp på mig och sätter mig och väntar.....och väntar....och väntar!   
Den jag ska träffa är upptagen med annan kund.
Till slut säger jag till i receptionen att jag tar en liten promenad och kollar in i skyltfönster och så får de ringa när hon är klar.De ringer efter nån halvtimme och jag går tillbaka!
Det visar sig att hon glömt att boka in mig.
Jaja, är det inte tandläkaren som glömmer mig så är det inne på rådhuset jag blir bortglömd!  
Men, jag fick iaf den hjälp jag önskade och jag hade inget som var "dödsviktigt" efteråt så det var lugnt för min del.

Tillbaka till bilen......rakt....rakt....rakt...., där ser jag den där fula byggnaden igen.....rätt väg....lyfte rollatorn över bebis-järnvägen och sen kom nästa problem:
VAR STÄLLDE JAG BILEN????? Nu var det dessutom lite mörkt ute vilket det INTE var när jag parkerade!!!  

Parkeringen är ju stor.....
Rad upp och rad ner och så står jag där och ser en vacker gullig bil som är MIN.....men på andra sidan diket!!!
VA?
Puttar både mig och rollatorn ner i det lilla diket och upp igen på andra sidan...jag SKA till min bil NU!   


In med rollator....sätter mig i bilen och ringer maken. Stolt berättar jag att allt gått bra och jag hittade bilen utan problem (där lät han lite konstig ett tag) och att den där grå fula plåtbyggnaden är arenan han pratade om (där satte han nog tänderna i halsen för jag fick veta att den var ju faktiskt nyrenoverad.....jaha?, sa jag....kunde de inte gjort den snyggare då?)


Kör hem i värsta trafiken men kommer hem helskinnad och väldigt trött.   



 

En av mina bilder

 

 

#fuckcancer
#parkera

#rådhusetikristianstad

#parkeringsproblem

#Yllanikristianstad

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cija - 9 december 2016 09:00

Att avhysa någon är inte så kul men i detta fall är det tyvärr ett måste. Fick ett bryt på sjukhuset när jag skulle ha mina cellgifter. Slutade med att personal kom på plats.  Vi pratade igenom det och jag drog i stora drag om allt som hänt. Dock v...

Av cija - 8 december 2016 21:30


Träffa läkaren för några dagar sedan. Hjälper inte detta cellgift är det hejdå!      Jag är i för dåligt skick för att gå på nästa! Han räknar med 2 ggr av nästa sort så stryker jag med av biverkningarna för de är så starka i den! I den jag h...

Av cija - 30 november 2016 20:20


Kom till slut hem från sjukhuset. Asih kom samma dag och besökte mig. Berättade vad de kunde bistå med. Jag var lite misstänksam men nu har det gått en tid och jag har fått mer insikt i vad de kan göra för mig! Var pigg när jag kom hem. Kände mig j...

Av cija - 12 november 2016 19:59

Fick senaste cytostatikan förra tisdagen. Fick den intravenöst....dvs genom venporten. Dagen efter var jag konstig i kroppen, hade lite ontöverallt men jag reagerade inte direkt. 2 dagar senare hade jag 39,1 i temp. Åkte till akuten och det såg u...

Av cija - 5 november 2016 16:17

När jag och maken var på vår planerade resa i Spanien så passade min bror, hans fru och min ena son på att fylla år. Men nu kom vi hem lite tidigare än beräknat så sonen fyllde år någon dag senare. Men då hade vi redan bokat in kalas helgen efter...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards