Direktlänk till inlägg 3 maj 2016

PET-SCAN

Av cija - 3 maj 2016 07:00

Nu har jag fått tid till PET-scan. Den ska göras i Lund och kommer att göras från huvudet ner till nyckelbenen.

Jag kan tycka att när de ändå ska in med radioaktivt ämne i kroppen som kommer att valsa runt så skulle de ju ändå kunna kolla hela kroppen!   
Fast å andra sidan så har jag gjort en CT över buk/thorax rätt nyligen så jag får nöja mig med att dom var bra! Tror inte heller att det är så bra om man får massa onödiga röntgenstrålar!

Min fasa är att de behöver sticka mig i armvecket.
Jag har ett hyffsat bra kärl där men när jag var på akuten i samband med min strålningsskada så envisades en ssk där att sticka mig i armen trots jag sa att jag hade en subkutan venport.
Hon menade på att den porten inte tål kontrastet. Det är skrämmande om vad lite den sköterskan på den akuten vet om subkutana venportar!!!!!  Min är ett strålande exempel på en venport som är suverän till just kontrast!

Hon stack så illa så jag fick kramp i armen och enorma smärtor rakt ner i fingrarna.
Jag grät av smärtan och chocken. Jag försökte såklart komma undan smärtan men det brydde sig inte den ssk om vilket gjorde att blodet for åt alla håll. Maken sa sedan att hon var mycket nonchalant i sitt sätt!
Hon envisades med att ha kvar nålen och drog"ut" den en bit istället! Minns att jag tänkte att där lär inte kunna komma in någon kontrast!
Hade ändå väldigt ont och ena fingret la sig i en konstig ställning!
Till slut fick de ändå dra ut nålenför de hann ändå inte skicka mig på röntgen den dagen utan det blev dagen efter!  
Väl på röntgen satte de nålen i porten utan problem och sa att av det jag berättade så hade nålen i armen varit värdelös ändå.
Egentligen borde jag gjort en anmälan, både om hennes nonchalans och även om hennes totala okunskap om venportar! Trodde man lärde sig sådant på utbildningen!!  Men jag hade fullt upp med att försöka andas då jagg hade strålningsskada på ena lungan.

Men hennes sätt har gjort mig ännu mer rädd!   
Och nu inför PET-scan så kan de inte sticka i porten. Jo, de kan men då fastnar det radioaktiva ämnet på insidan av slangen till porten. Det är ingen fara för mig men det dom ska se kan störas av den slangen då eftersom den passerar uppe vid halsen på mig! Och jag vill ju att de ska kunna se rubbet när de ändå gör denna scanningen.

Jag ringde dem i Lund och berättade hur jag blev behandlad sist någon skulle in med en nål där (det var inte i Lund). Hon skrev in att jag är väldigt stickrädd och att jag ändå ger det en chans.
Jag läste igenom papprena och det står att jag ska få en säng!    Är faktiskt glad att jag ska slippa ligga på golvet  

Och så ska jag fasta 4 timmar innan, bara dricka vatten (fast det är det jag mestadels dricker så det var ju bra) och undvika ansträngande kroppsarbete dagen innan. Räknas diskning till det???


 


#fuckcancer
#subkutanvenport

#radioaktivaämnen

#PETscanning

 
 
Ingen bild

Anna

3 maj 2016 07:03

Ajajaj, hoppas det ska gå bra! <3

cija

3 maj 2016 14:51

Hoppas så jag med! :O

 
Gröngöling2

Gröngöling2

3 maj 2016 10:31

Tanten borde absolut anmälas! Det var ju helt hemskt som du blev behandlad där och att du fick så ont. Nu är jag fördomsfull men har stött på en del just ssk som varit så himla säkra på sin sak och inte velat lyssna på diskussioner om det kan vara annorlunda.
Måste man sticka just i armen förresten, kan man ju undra.
Sen är det väl inte fråga om att du är rädd, det är ju naturligt efter den upplevelsen. Du är klokt försiktig eftersom du inte vill att det ska bli problem efter DERAS misstag.
Jag gissar att de är mycket trevligare på röntgen i Lund, så det blir säkert bra, håller tummarna för det!!
Kram

http://grongoling2.bloggplatsen.se

cija

3 maj 2016 14:53

Ja jag hoppas också att de är trevligare på röntgen i Lund än vad de var på akuten på ett visst sjukhus.
Jo nu kan jag inte göra så mycket mer och jag har fått ordnat så jag slipper köra själv fram och tillbaka till Lund. Kram

 
Ingen bild

Katarina

3 maj 2016 14:49

Mina tummar e superbra på att hållas så dem hålls för dig :) Kram

cija

3 maj 2016 14:54

Bra med bra tummar :D Tack och kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cija - 9 december 2016 09:00

Att avhysa någon är inte så kul men i detta fall är det tyvärr ett måste. Fick ett bryt på sjukhuset när jag skulle ha mina cellgifter. Slutade med att personal kom på plats.  Vi pratade igenom det och jag drog i stora drag om allt som hänt. Dock v...

Av cija - 8 december 2016 21:30


Träffa läkaren för några dagar sedan. Hjälper inte detta cellgift är det hejdå!      Jag är i för dåligt skick för att gå på nästa! Han räknar med 2 ggr av nästa sort så stryker jag med av biverkningarna för de är så starka i den! I den jag h...

Av cija - 30 november 2016 20:20


Kom till slut hem från sjukhuset. Asih kom samma dag och besökte mig. Berättade vad de kunde bistå med. Jag var lite misstänksam men nu har det gått en tid och jag har fått mer insikt i vad de kan göra för mig! Var pigg när jag kom hem. Kände mig j...

Av cija - 12 november 2016 19:59

Fick senaste cytostatikan förra tisdagen. Fick den intravenöst....dvs genom venporten. Dagen efter var jag konstig i kroppen, hade lite ontöverallt men jag reagerade inte direkt. 2 dagar senare hade jag 39,1 i temp. Åkte till akuten och det såg u...

Av cija - 5 november 2016 16:17

När jag och maken var på vår planerade resa i Spanien så passade min bror, hans fru och min ena son på att fylla år. Men nu kom vi hem lite tidigare än beräknat så sonen fyllde år någon dag senare. Men då hade vi redan bokat in kalas helgen efter...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards